Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: «після державного перевороту в Україні Генпрокуратури не існує»


Микола Азаров у Москві, фото 25 лютого 2016 року
Микола Азаров у Москві, фото 25 лютого 2016 року

Колишній прем’єр-міністр України часів президента Віктора Януковича Микола Азаров заявив, що Генеральної прокуратури як органу нагляду за дотриманням закону й Конституції в Україні «не існує».

Як написав Азаров у фейсбуці, так сталося «після державного перевороту», як соратники Януковича називають його втечу і неконституційне самоусунення з посади президента.

За словами колишнього прем’єра, після «незаконних арештів» кількох проросійських та інших діячів «прокуратура втратила і моральне, і фактичне право на обвинувачення від імені держави Україна».

А виклик до ГПУ Азаров назвав «черговою мильною бульбашкою київської прокуратури».

Так Микола Азаров відреагував на оприлюднену в середу на сайті Генеральної прокуратури України повістку про його виклик до ГПУ на 9 серпня «для участі у проведенні процесуальних дій» у кримінальному провадженні «за фактом заволодіння злочинною організацією під керівництвом Януковича В. Ф. протягом 2010–2014 років майном, яке належить ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування», на загальну суму понад 2 мільярди гривень, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та іншими статтями Кримінального кодексу України» (у згаданих статтях ідеться про створення злочинної організації і про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою – ред.).

Микола Азаров утік із України після втечі в лютому 2014 року президента Віктора Януковича. Відтоді він живе в Росії.

XS
SM
MD
LG