Доступність посилання

ТОП новини

Онищенко та його адвокати не з’явилися на допит – НАБУ


Народний депутат України Олександр Онищенко
Народний депутат України Олександр Онищенко

Народний депутат Олександр Онищенко, якого повторно викликали детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), 5 серпня на 9:00 на допит не з’явився, повідомила прес-секретар бюро Світлана Оліфіра.

Про це вона заявила журналістам після 9:30 під будівлею НАБУ. За словами речниці, до детектива антикорупцйного бюро також не прибули і не повідомили про причину своєї відсутності адвокати Онищенка.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив 3 серпня, що якщо Онищенко не з’явиться на допит 5 серпня, САП того ж дня буде клопотати про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше в середу сам Олександр Онищенко заявив, що далі перебуває у Великій Британії і готовий до того, що Україна оголосить його в міжнародний розшук. Він також звинуватив Національне антикорупційне бюро України у «клоунаді» з викликами його на допит. За його словами, його адвокат передав НАБУ його нинішню адресу, але повістки шлють на його квартиру в Києві, знаючи, що він не в Україні.

У НАБУ повідомили Радіо Свобода, що Онищенко не з’явився 2 серпня на запланований допит, проте прибули його представники. За даними бюро, адвокати надали документи з проханням про проведення слідчих дій за місцем його перебування.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Верховної Ради не було. Пізніше того ж дня Онищенко заявив, що перебуває в Австрії.

28 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує в цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG