Доступність посилання

ТОП новини

Перед катастрофою літака Іл-76 у Сибіру датчики повідомили про небезпеку – слідство


Уламки літака Іл-76, який зник 1 липня
Уламки літака Іл-76, який зник 1 липня

У Росії Міждержавний авіаційний комітет опублікував проміжний звіт комісії з розслідування катастрофи літака Іл-76 російського МНС, який розбився 1 липня під час гасіння лісових пожеж.

Комісія з розслідування спростувала колишню версію, згідно з якою екіпаж не ввімкнув систему попередження про близькість до землі. Як передбачалося раніше, пілоти могли зробити це, щоб попереджувальні сигнали «не дратували» екіпаж під час польоту на малій висоті.

В останні сім хвилин до катастрофи у кабіні багаторазово повторювалися попередження «тягни вгору» і «попереду земля». Однак командир екіпажу вирішив продовжити зниження. Штурман доповів, що до мети залишилося 5 кілометрів. Висота сопки, яка перебувала за курсом польоту на дистанції 5 кілометрів, становила 945 метрів. На 55-й хвилині польоту Іл-76 зіткнувся зі схилом.

Іл-76 зник вранці 1 липня під час гасіння лісових пожеж. На його борту перебували десять рятувальників. 31 липня уламки літака виявили у 4 кілометрах від селища Рибний Уян. Всі, хто був на борту, загинули.

XS
SM
MD
LG