Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» повідомили про поранення свого ватажка Плотницького через підрив автомобіля


Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький (посередині) у Луганську, жовтень 2014 року
Ватажок угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький (посередині) у Луганську, жовтень 2014 року

В суботу в контрольованому проросійськими сепаратистами Луганську невідомі особи влаштували вибух біля автомобіля ватажка угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Про це повідомляє сайт сепаратистів «Луганський інформаційний центр».

«Глава «ЛНР» Ігор Плотницкий сьогодні вранці отримав поранення в результаті потужного вибуху, який стався поряд з його автомобілем. «Глава республіки» госпіталізований в одну зі «столичних» лікарень», – йдеться в повідомленні.

За даними луганських сепаратистів, «замах» стався на перехресті вулиць Карпінського та Ватутіна. Під час вибуху також поранено декілька осіб, пошкоджено фасади прилеглих будівель, зауважили в угрупованні. «Тривають слідчі дії», – додали сепаратисти.

Ігор Плотницький називає себе головою так званої «Луганської народної республіки», територій, незаконно захоплених під час бойових дій проросійськими сепаратистами в Луганській області України. В Україні це угруповання визнане терористичним.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG