Доступність посилання

ТОП новини

Понад половина обстрілів на Донбасі сталася на маріупольському напрямку – штаб


У штабі української воєнної операції на Донбасі заявляють, що впродовж доби 7 серпня підтримувані Росією бойовики найбільше порушували режим тиші на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 32 із загалом 61 обстрілу українських позицій.

За цим повідомленням, 45 артилерійських снарядів калібру 122 міліметри накрили українські позиції в населеному пункті Павлопіль. Мар’їнка, Красногорівка, Лопаскине, Водяне та Новотроїцьке опинилися під мінометним та гранатометним вогнем, по Широкину та Старогнатівці противник вів вогонь з кулеметів великого калібру, додають у штабі АТО.

«Українські війська успішно відбили напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка вчора після півночі атакувала вогневі позиції опорних пунктів захисників Старогнатівки. Втрат серед особового складу українських захисників немає», – наголошують у штабі.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» наразі немає оперативних повідомлень про бойові дії 7 серпня.

Також сторони конфлікту на Донбасі не інформують про свої втрати впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG