Доступність посилання

ТОП новини

Савченко й активісти під АП вимагають звільнення полонених


Надія Савченко
Надія Савченко

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко і декілька активістів вимагають біля будівлі Адміністрації президента рішучих дій зі звільнення українських громадян із полону бойовиків.

Учасники акції «Не кидай своїх» підписали звернення до президента Петра Порошенка з вимогою вжити заходів, необхідних для звільнення.

Виступаючи перед присутніми, Савченко заявила, що процес звільнення полонених необхідно прискорювати, оскільки зараз він забирає кілька місяців. «Президент повинен був уже давно виробити реальний механізм обміну людей... Це треба спрощувати, і це можна спрощувати, і не треба піаритися, не треба говорити, що це важко – це не важко», – сказала депутат.

2 серпня звільнена з російського ув’язнення народний депутат Надія Савченко заявила, що оголошує голодування задля звільнення полонених. Савченко звинуватила Київ у бездіяльності й пообіцяла боротися за волю бранців «своїми», «перевіреними» методами. Також вона закликала усіх прийти 8 серпня під Адміністрацію президента України на акцію матерів заручників та вже звільнених з полону і розповісти їхнє бачення ситуації.

За даними СБУ, нині на окупованих територіях Донбасу перебуває 108 українських заручників і ще 10 – за ґратами в Росії.

Водночас кримчанин Геннадій Афанасьєв, який раніше був ув’язнений у Росії, заявив, що не підтримує проведення акції під Адміністрацією президента України щодо обміну полоненими 8 серпня.

«Особисто я абсолютно підтримую обмін полонених в рамках« всіх на всіх». Але про жодну амністію для військових злочинців не може бути й мови», – написав Афансасьєв на сторінці у Facebook.

Афанасьєв вважає, що в Адміністрації президента роблять все можливе для звільнення утримуваних в неволі українців. Він не виключив, що участь в акції можуть взяти «сепаратистські і терористичні сили».

XS
SM
MD
LG