Доступність посилання

ТОП новини

Уряд має намір з 1 вересня запустити Офіс із залучення інвестицій – Гройсман


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України має намір з 1 вересня сформувати штат і запустити роботу Офісу із залучення інвестицій. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

За його словами, координувати підготовку до початку роботи Офісу Кабмін призначив заступника міністра фінансів Оксану Маркарову.

Гройсман зазначив, що «це не має бути ще одна інституція, яка буде займатися невідомо чим».

«Ми повинні прийти за тими, хто хоче інвестувати і допомогти їм інвестувати. Маємо забезпечити «під ключ» виконання усіх завдань, пов’язаних із бюрократичними процесами і бюрократичними процедурами. І врешті-решт, забезпечити те, щоб кожний бізнес став успішним», – заявив він.

У вересні 2014 року тодішній Кабінет міністрів ухвалив рішення ліквідувати Держінвестпроект, поклавши його функції на міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, у травні 2015 року в Україні запрацював офіс бізнес-омбудсмена.

Відповідно до законодавства, Рада бізнес-омбудсмена є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету міністрів. Рада розглядає скарги підприємців щодо вчинення корупційних діянь або інших порушень, звертається із запитами до органів державної влади щодо реалізації рекомендацій Ради, збирає опрацьовує та систематизує інформацію щодо справ, які нею вивчаються у зв’язку з розглядом скарг.

XS
SM
MD
LG