Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: є домовленість про обмін полонених «двох на двох»


Надія Савченко під час акції з вимогою швидкого звільнення полонених біля Адміністрації президента України, 8 серпня 2016 року
Надія Савченко під час акції з вимогою швидкого звільнення полонених біля Адміністрації президента України, 8 серпня 2016 року

Народний депутат України фракції «Батьківщина» Надія Савченко заявляє, що вже досягнута домовленість про обмін полонених у форматі «двох на двох». Про це Савченко сказала біля Адміністрації президента, де 8 серпня відбулася акція з вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків громадян України.

«Ось зараз є домовленість про обмін двох на двох – це треба зробити вже зараз. Це повинен зробити президент своїм указом, а не через суди і слідство – і все це буде тривати півроку, через півроку все це стане неактуальним, ці люди там просто помруть», – сказала Савченко, вийшовши з Адміністрації президента, де вона передала для президента України Петра Порошенка листа від родичів українських громадян, які перебувають в полоні у бойовиків, з вимогою швидше їх звільнити.

«Лист зареєстровано, я буду очікувати зустрічі з президентом, щоб передати йому списки (полонених – ред.), і матері теж чекатимуть зустрічі з ним», – заявила Савченко.

Вона висловила сподівання на зустріч із Порошенком уже цього тижня.

Вранці 8 серпня за участю Надії Савченко під будівлею АП відбулася акція «Не кидай своїх» із вимогою якнайшвидшого звільнення з полону бойовиків громадян України.

За даними першого заступника голови Верховної Ради, представника України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірини Геращенко, у полоні підтримуваних Росією бойовиків перебуває 107 громадян України, із них 64 – українські військові.

XS
SM
MD
LG