Доступність посилання

ТОП новини

Справа щодо бійців роти «Торнадо»: захист має намір клопотати про засідання у відкритому режимі


Сторона захисту у справі колишніх бійців роти «Торнадо», яку розглядає Оболонський районний суд Києва, має намір клопотати про проведення засідань у відкритому режимі. Про це заявив один з адвокатів обвинувачених, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Біля будівлі суду зібралися прихильники бійців роти «Торнадо».

Сьогодні біля будівлі суду стався конфлікт – один із учасників акції на підтримку підсудних відмовився показати силовикам вміст свого наплічник, його намагались затримати, але безуспішно.

​Раніше у Генпрокуратурі України пояснили, що ця справа розглядається у закритому режимі з наступних підстав: у зв’язку з дослідженням обставин злочину проти статевої свободи та статевої недоторканності; необхідності запобігти розголошенню обставин, які принижують гідність потерпілих. Також ГПУ оприлюднила відео з фрагментами судового засідання 2 серпня.

Тоді, 2 серпня, засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» закінчилося сутичками. У зв’язку з цим поліція відкрила два кримінальні провадження.

Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

За даними ГПУ, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG