Доступність посилання

ТОП новини

Суд дозволив арештувати Онищенка – Холодницький


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Солом’янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для народного депутата Олександра Онищенка. Про це 9 серпня повідомив керівник САП Назар Холодницький.

«Мине дуже мало часу, і Олександра Онищенка буде оголошено у розшук на усій території України, а також у міждержавний та міжнародний розшук. Після цього правоохоронні органи у країнах, що визнають юрисдикцію Інтерполу, будуть зобов’язані його затримати, після чого буде розпочатий процес екстрадиції», – написав Холодницький у Facebook.

Раніше Олександр Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії і готовий до того, що Україна оголосить його у міжнародний розшук. Він також звинуватив Національне антикорупційне бюро України у «клоунаді» з викликами його на допит. За його словами, його адвокат передав НАБУ його нинішню адресу, але повістки шлють на його квартиру в Києві, знаючи, що він не в Україні.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Верховної Ради не було. Пізніше того ж дня Онищенко заявив, що перебуває в Австрії.

28 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує в цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG