Доступність посилання

ТОП новини

В антикорупційній прокуратурі підтверджують розслідування щодо проекту «Стіна»


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив наявність провадження щодо проекту «Стіна» на кордоні з Росією.

«У нас розпочато кримінальне провадження, буквально минулого тижня перед відрядженням ми цю справу заслухали за участю Артема (Ситника – ред.), детективів і процесуальних керівників», – заявив він.

«Прокуратурі надані вказівки у зазначеному провадженні, які зараз виконуються. Тут треба виїжджати на місце подій, треба дивитися, описувати, оглядати. Провадження є, воно розслідується», – додав Холодницький.

У вересні 2014 року уряд затвердив проект «Європейський вал» або «Стіна», який будується на кордоні з Росією. У жовтні 2014 року Держприкордонслужба повідомила про початок втілення проекту.

Протяжність українсько-російського кордону – майже 1974 кілометри суходолом і ще 321 кілометр морем. Згідно з планом, який представляли у Держприкордонслужбі, основними елементами облаштування державного кордону у рамках реалізації проекту «Стіна» на сухопутній ділянці будуть суцільні рови (ширина – не менше 4 метрів, глибина – 2 метри), контрольно-слідові смуги, земляні та бетонні рови, рокадні дороги, різноманітні системи оптико-електронного спостереження, вежі, електронно-сигналізаційні комплекси та різноманітні фортифікаційні споруди.

На морській ділянці проект «Стіна» втілюватиметься у вигляді єдиної системи оптико-електронного спостереження, а також спеціальних фортифікаційних споруд.

Проект «Стіна». Україна продовжує укріплювати кордон з Росією (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

XS
SM
MD
LG