Доступність посилання

ТОП новини

ОПЗ поновить роботу найближчим часом – Фонд держмайна


Одеський припортовий завод, ілюстративне фото
Одеський припортовий завод, ілюстративне фото

У Фонді державного майна України заявляють, що Одеський припортовий завод відновить роботу найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба фонду, в нічна 11 серпня ОПЗ був змушений виконати аварійну зупинку заводу, про яку ФДМУ повідомили листом.

За даними ФДМУ, у листі вказується, що «в ніч з 10 на 11 серпня компанія «Укртрансгаз» різко зменшила подачу природного газу на АТ «ОПЗ», внаслідок чого для попередження виникнення аварійної ситуації на пожежо-вибухонебезпечному підприємстві АТ «ОПЗ» було вимушено провести аварійну зупинку заводу та припинити випуск продукції».

Сьогодні у Фонді держмайна відбулося два засідання наглядової ради ОПЗ, на яких ухвалили низку рішень.

«По-перше, надано згоду на укладання договору з «НАК «Нафтогаз України» щодо постачання АТ «ОПЗ» у серпні 2016 року природного газу в обсязі до 45,000 млн м3. По-друге, ухвалено рішення про реструктуризацію боргу в 360 мільйона гривень перед «Укргазбанком» і відтермінування погашення кредиту на кінець року», – йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні перший заступник директора заводу Микола Щуріков заявив, що вночі зупинили роботу Одеського припортового заводу.

«Можна тільки констатувати факт – про приватизацію можна забути і в найближчі роки ОПЗ навряд чи встане з колін», – написав він.

У липні цього року планували провести конкурс з приватизації ОПЗ. Проте, як повідомили у Фонді державного майна України, на участь в конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки, через це конкурс визнали таким, що не відбувся у зв’язку з відсутністю попиту.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG