Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатський художник створює карту України з сот-портретів людей


Прикарпатський художник Роман Бончук створює карту України з сот-портретів людей
Прикарпатський художник Роман Бончук створює карту України з сот-портретів людей

В Івано-Франківську презентували півсотні портретів історичних особистостей і сучасників, намальованих українським художником Романом Бончуком, з яких він планує викласти карту України.Цей проект Бончука «Квіт нації», присвячений 25-й річниці Незалежності України, 11 серпня презентували в Івано-Франківському краєзнавчому музеї.

«Ідея у тому, щоб не просто відтворити персоналії у сотах, а відтворити погляди людей, які створювали історію, і донести ідею, що всі і кожен по-своєму долучається до творення нової України», – сказав Бончук.

Для створення мапи України він обрав не лише державних діячів, але й представників культури та військових. Під деякими роботами, окрім підпису, є слова «Вічна пам’ять».

На одному з портретів – батько загиблого майданівця Романа Гурика. Голова громадської організації «Родини Героїв Небесної сотні» Ігор Гурик вважає, що такий проект має велике значення. «Це наша історія, це люди, які творили і творять цю історію», – каже Ігор Гурик.

Загалом Роман Бончук намалював 185 портретів у вигляді сот, з яких можна скласти карту України. В Івано-Франківську роботи експонуватимуться до Дня Незалежності. Згодом основну частину робіт планують показати у Києві – у музеї Івана Гончара і у музеї літератури.

XS
SM
MD
LG