Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: росіяни знову перекривали «Каланчак», на виїзд із Криму – значні черги


У ніч на п’ятницю, 12 серпня, російські спецслужби зупинили пропуск напроти контрольно-пропускного пункту «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

«Контрольно-пропускні пункти на адміністративному кордоні з Кримом працюють неритмічно. Вчора кілька разів припинявся пропуск і ввечері була найбільша пауза: росіяни перестали пускати людей на в’їзд-виїзд на окуповану територію на контрольному пункті «Каланчак». Ця пауза тривала близько півтори години. Потім ближче до півночі пропуск відновився», – розповів він.

Слободян знову наголосив, що Держприкордонслужба України рекомендує громадянам без особливої потреби не їхати на окупований півострів.

З російської сторони не коментували закриття адміністративного кордону.

Як розповіли очевидці, люди змушені були переїжджати на інші пункти пропуску, зокрема, на «Чаплинку» в Херсонській області. Зараз там черга з більш ніж 500 осіб. Щоб перетнути адмінкордон із Криму, потрібно п’ять і більше годин, на українській стороні пропуск займає трохи більше години.

На під’їздах до «Каланчака» і «Чаплинки» з боку півострова дорога перекрита КамАЗами, збудований коридор з автоматників-снайперів. Там же молодих чоловіків виводять з машин, змушують знімають одяг аж до футболок і в такому вигляді допитують. Силовики цікавляться метою поїздки.

Ретельно оглядають і машини, які виїжджають з півострова.

Критична ситуація на адмінкордоні з Кримом виникла 7 серпня.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, в підготовці терактів Москва звинуватила Україну.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля по Криму «безглуздими і цинічними».

Посол США в Україні Пайетт заявив, що уряд США не бачило ніяких підтверджень російським звинуваченнями на адресу України про «вторгнення до Криму». Він зазначив, що це «не перше помилкове звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від власних протиправних дій».

Президент України Петро Порошенко доручив посилити боєготовність в районах адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом і по всій лінії розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG