Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США прибуде до Туреччини для обговорення напруження у відносинах


Біналі Йилдирим
Біналі Йилдирим

Віце-президент США Джо Байден прибуде до Анкари для обговорення напруження, що склалося між країнами після невдалої спроби державного перевороту у Туреччині.

13 серпня турецький прем’єр-міністр Біналі Йилдирим повідомив, що позиція Вашингтона щодо прохання про видачу Туреччині релігійного проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара вважає натхненником перевороту, покращилася. При цьому Йилдирим не навів подробиць, але зазначив, що рішення американської сторони щодо екстрадиції Ґюлена вплине на відносини між країнами.

Візит делегації міністерства юстиції США на чолі з Байденом запланований на 22 серпня. Після цього очікується візит турецької делегації до США. У жовтні в Анкару також планує приїхати державний секретар США Джон Керрі.

У Туреччині за підозрою в участі у спробі військового перевороту 15 липня затримали понад 20 тисяч людей, більш як 80 тисяч держслужбовців, поліцейських і військових втратили роботу. Їх звинувачують у зв’язку з Ґюленом, який проживає у Сполучених Штатах.

На початку серпня влада Туреччини видали ордер на арешт Ґюлена. Сам він пообіцяв здатися турецькій владі, якщо його вина буде доведена незалежним судом.

XS
SM
MD
LG