Доступність посилання

ТОП новини

ІААФ відсторонила від змагань на Олімпіаді останню допущену росіянку


Стрибунка у довжину Дарія Клішина (архівне фото)
Стрибунка у довжину Дарія Клішина (архівне фото)

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ) заборонила виступати на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро останній російській легкоатлетці, стрибунці у довжину Дарії Клішиній. Речник ІААФ Янніс Ніколау заявив 13 серпня, що керівний орган світової легкої атлетики анулював допуск Клішиної на підставі нової інформації, отриманої минулого тижня.

Клішина оскаржила рішення в Спортивному арбітражному суді. Рішення цієї інстанції очікується впродовж доби, тобто до того, як на Олімпіаді стартують змагання стрибунок у довжину.

«Я чиста спортсменка і довела це вже багато разів... Я є жертвою тих, хто створив систему маніпулювання нашим прекрасним видом спорту і є винним у використанні його в політичних цілях», – написала Клішина у Facebook 13 серпня.

Голова Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков назвав ситуацію з Клішиною «цинічним знущанням над російською спортсменкою з боку ІААФ».

Клішина дотепер була єдиним представником російської легкої атлетики, допущеним до змагань у Ріо-де-Жанейро на тлі тверджень про підтримувану російською державою програму вживання допінгу і приховування позитивних проб на заборонені речовини. 25-річна спортсменка мала допуск, оскільки впродовж останніх трьох років тренувалася і здавала допінг-тести у США, тому її не стосувалися махінації з підміною аналізів.

XS
SM
MD
LG