Доступність посилання

ТОП новини

Ціна нафти далі зростає на тлі заяв Росії та Саудівської Аравії


Високопосадовці Росії та Саудівської Аравії продовжують виступати із заявами про можливість заморожування видобутку нафти, що сприяє зростанню котирувань цієї сировини.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак 15 серпня повідомив саудівській газеті «Ашарк Аль-Авсат», що Москва готова співпрацювати з саудитами і розгляне можливість тимчасового заморожування виробництва.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх минулого тижня також відновив розмови про заморожування, кажучи, що його країна з метою стабілізації ринків готова працювати з Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і такими державами, як Росія, які перебувають за межами нафтового картелю.

Росія та Саудівська Аравія видобувають нині кожна до 11 мільйонів барелів нафти щодня, вони є найбільшими світовими виробниками.

Як відзначив російський міністр, попередні переговори щодо заморожування видобутку, що відбудися в Досі у квітні, «зіграли певну позитивну роль», хоча тоді сторони не досягли згоди.

Зранку 16 серпня нафтові котирування перебувають на рівні близько 48 доларів за барель марки Brent і майже 45 з половиною доларів за барель американського еталону WTI.

XS
SM
MD
LG