Доступність посилання

ТОП новини

Служба зайнятості: в Україні цього року втратили роботу близько півмільйона людей


У 2016 році в Україні близько півмільйона людей втратили роботу, заявив виконувач обов’язків голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко.

«Війна на сході України зірвала нормальні процеси на ринку праці. Сьогодні є великий дисбаланс. За останній рік 490 тисяч українців не стали сплачувати до Фондів соціального страхування єдиний соціальний внесок. Тобто це значить, що півмільйона людей втратили роботу. Тому держава зробила крок на зустріч бізнесу: раніше у нас єдиний соціальний внесок до Фонди соцстрахування становив 37,5%, сьогодні це 22%», – зазначив Ярошенко.

За його словами, від початку війни на сході в Україні у два рази скоротилася кількість робочих місць. Якщо до початку агресії Росії проти України налічувалося близько 100 тисяч вакансій, то сьогодні – 41 тисяча. Крім того, чиновник зазначив, що за останні 10 років кількість робочих місць в державі скоротилася в п’ять разів.

Як зазначив Валерій Ярошенко, нині рівень безробіття в Україні становить 10%. Зокрема, серед молоді віком від 15 до 25 років – 25%.

«Сумний рекорд: на початку року за всю історію незалежності України у нас на одне робоче місце в службі зайнятості претендувало 19 осіб. Певною мірою нам вдалося стабілізувати ситуацію і станом на 1 серпня 9 осіб претендує на одну вільну вакансію. Це достатньо велика кількість», – сказав Ярошеко.

У першому кварталі 2016 року кількість безробітних сягнула 1 мільйона 800 тисяч людей, що на 100 тисяч більше, ніж минулому році, зазначив Ярошенко.

Цього року Державна служба зайнятості працевлаштувала 445 тисяч українців.

XS
SM
MD
LG