Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: екс-заступника мера Дніпра оголосили в розшук


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна поліція оголосила в розшук колишнього першого заступника голови міської ради Дніпра, підозрюваного в завданні багатомільйонних збитків державному бюджету.

«На даний час екс-чиновника суд оголосив у розшук. У разі затримання підозрюваного його доставлять у суд для обрання запобіжного заходу», – повідомляють у прес-службі поліції.

У поліції зазначають, що слідчі обласної поліції заочно повідомили 58-річному екс-заступнику мера про підозру в здійсненні злочину за частиною 2 статті 28 (здійснення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

«Чиновник не організував і не проконтролював укладання договорів з оформлення пайової участі забудовників з створення інженерно-транспортної інфраструктури міста. У результаті бюджет не отримав 18,3 мільйона гривень. Саме стільки повинні були сплатити підприємства у якості пайових внесків», – заявляють у поліції.

За даними силовиків, колишній чиновник також не забезпечив належне виконання рішень міськради та господарського суду.

«Відповідно до документів, на баланс комунального підприємства передається нерухомість. Однак 230 об’єктів залишилися на балансі житлово-комунальних підприємств, які в подальшому були визнані банкрутами. Через процедуру ліквідації всі вони перейшли у приватну власність. Сума збитків – 3,6 мільйона гривень», – додають правоохоронці.

У поліції не повідомляють прізвища підозрюваного, проте вказують, що він обіймав посаду першого заступника Дніпровської міської ради з 2000 по 2013 і з 2014 по 2015 роки.

XS
SM
MD
LG