Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вшанували загиблих під Іловайськом бійців


Біля Запоріжжя на Кушугумському цвинтарі відбувся мітинг-реквієм за загиблими під Іловайськом бійцями. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у церемонії взяли участь волонтери і представники місцевої влади, бійці частин Нацгвардії і Збройних сил України, що базуються у Запоріжжі.

На цвинтарі провели спеціальний міжконфесійний молебень за загиблими на Донбасі українськими військовослужбовцями.

«Трагічні події під Іловайськом – це моральна перемога українських військ: бійці все робили, щоб вийти з оточення. Багато наших військовослужбовців загинуло там. Ми пам’ятаємо, бо тут перебуває більшість безіменних героїв, яких вивезли звідти, з-під Іловайська. Сьогоднішній захід присвячений 25-ій річниці Незалежності України – вшановуємо пам’ять всіх воїнів-учасників АТО тому, що вони забезпечили нам її святкування, вони віддали своє життя, аби ми ї святкували», – заявив заступник військового комісара області Михайло Логвінов.

На Кушугумському цвинтарі протягом 2014-2015 року поховані 118 неідентифікованих військовослужбовців, які загинули під час конфлікту на сході України, переважно під час Іловайського котла. 39 з похованих бійців згодом ідентифікували.

Наприкінці серпня минулого року українські підрозділи і бійці добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом. Точна кількість загиблих і взятих у полон була невідома.

На початку 2015 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що встановлена загибель понад 360 військовослужбовців Збройних сил України, а також інших залучених до проведення АТО формувань і підрозділів у боях під Іловайськом. За словами Матіоса, ще близько 180 людей вважають зниклими безвісти, кількість поранених – понад 500 людей.

XS
SM
MD
LG