Доступність посилання

ТОП новини

Від можливого розриву дипломатичних відносин з Росією політично Україна не втратить – експерт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Можливий розрив дипломатичних відносин, яким погрожує Росія Україні, в політичному плані майже нічого не змінить для Києва. Про це в ефірі проекту Радіо Свобода, Радіо «Донбас.Реалії» сказав експерт-міжнародник Андрій Бузаров.

«Політично це була б невелика втрата, оскільки останні два роки, фактично, між двома країнами не існує дипломатичних відносин на належному рівні», – зазначив він.

Водночас, за словами Бузарова, розрив дипвідносин створить практичні проблеми для громадян обох держав, що перебувають на території одне одного.

«Можливі проблеми зі здійсненням консульських функцій, отриманням документів, довідок, свідоцтв про народження. Ці проблеми виникли б в обох сторін», – сказав експерт.

Він додав, що розрив дипломатичних відносин між Грузією і Росією у 2008 році суттєво не вплинув на багато питань двосторонніх відносин цих держав – це не завадило їм вийти на певний рівень економічної співпраці, відновити транспортне сполучення, але є перешкодою для переговорів щодо врегулювання ситуації довкола Південної Осетії та Абхазії (дипломатичні відносини між Грузією та Росією досі не відновлені).

16 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю австрійському виданню Der Standard заявив, що Україна не має наміру розривати дипломатичні відносини з Росією і це може трапиться тільки з ініціативи Москви.

Після звинувачень України в тероризмі, які прозвучали з боку ФСБ Росії, прем’єр-міністр цієї держави Дмитро Медведєв заявив про можливий розрив дипломатичних відносин з Києвом.

XS
SM
MD
LG