Доступність посилання

ТОП новини

«Ощадбанк» оскаржуватиме скасування права використовувати бренд «Сбербанк»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

В «Ощадбанку» заявляють, що оскаржуватимуть рішення Господарського суду Києва у справі про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг за зареєстрованим раніше за «Ощадбанком» свідоцтвом на фірмове найменування «Сбербанк». В «Ощадбанку» повідомили, що «Сбербанк Росії» виграв суд проти українського «Ощадбанку», але рішення суду ще не набуло чинності.

«Ощадбанк» оскаржить рішення суду, яким скасоване право «Ощадбанку» на використання ТМ «Сбербанк» на території України», – мовиться у повідомленні банку.

15 січня 2016 року «Ощадбанк» подав позов до Господарського суду Києва до ВАТ «Сбербанк», в якому просить заборонити російському «Сбербанку» незаконно використовувати знак для товарів і послуг за зареєстрованим раніше «Ощадбанком» свідоцтвом на знак для товарів і послуг на фірмове найменування «Сбербанк». Наразі судовий процес у Господарському суді Києва триває. Попереду проведення судової експертизи – це обов’язкова умова для винесення судом обґрунтованого й мотивованого судового рішення.

У відповідь «Сбербанк Росії» ініціював судовий процес проти «Ощадбанку» про визнання недійсним зазначеного свідоцтва.

В «Ощадбанку» вважають, що «Сбербанк Росії» ініціював судовий процес проти «Ощадбанку» «з метою зупинення судового розгляду в основній справі за позовом «Ощадбанку».

В українському банку наголошують, що російський банк під час здобуття «Ощадбанком» прав на фірмове найменування «Сбербанк» на території України банківські послуги не надавав.

Як зазначають в «Ощадбанку», спроби «Сбербанку Росії» таким чином приховати країну походження акціонерного капіталу можуть вплинути на поведінку клієнтів і ввести їх в оману, «адже ще від радянських часів певна кількість споживачів досі називає «Ощадбанк» «Сбербанком».

Публічне акціонерне товариство «Сбербанк России» – російський комерційний банк, міжнародна фінансова група, один з найбільших банків Росії та Європи. Контролюється Центральним банком Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG