Доступність посилання

ТОП новини

США: використання Росією іранської бази для ударів у Сирії є «недоречним»


У США заявляють, що використання Росією іранської авіабази для повітряних ударів у Сирії є «недоречним, але не дивним».

16 серпня речник Державного департаменту США Марк Тонер заявив, що використання іранської бази «Хамадан» не стане остаточною перешкодою для співпраці Вашингтона з Москвою у питаннях вирішення гуманітарної ситуації у сирійському Алеппо чи боротьби проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

Але, за словами Тонера, поки що американські чиновники не досягли з Кремлем угоди щодо кооперації. Він зауважив, що російська авіація продовжує бомбардувати позиції сирійської поміркованої опозиції, яку підтримують США та союзники.

У вівторок у комітеті Державної думи Росії з оборони заявили, що завдання авіаударів по Сирії з бази в Ірані є більш економним.

Раніше 16 серпня російські ЗМІ повідомили, що військові Росії здійснили авіаудари у Сирії, вперше застосувавши військові літаки з іранської бази Хамадан.

Міністерство оборони Росії повідомило, що удари здійснили бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3. У відомстві заявили, що були успішно обстріляні позиції бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» у трьох північних провінціях Сирії, зокрема склади зброї і тренувальні табори.

Тим часом, правозахисники з організації Human Rights Watch 16 серпня звинуватили російських і сирійських військових у застосуванні запалювальних боєприпасів у районах, де проживає цивільне населення.

За даними HRW, упродовж останніх шести тижнів таку зброю застосовували щонайменше 18 разів. Правозахисники закликали країни-підписанти Конвенції про хімічну зброю засудити такі дії на зустрічі в Женеві 29 серпня.

XS
SM
MD
LG