Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники: метою обшуків було бажання «зіткнути лобами» поліцію і ДПСУ


Під час обшуків у прикордонній службі, Київ, 16 серпня 2016 року
Під час обшуків у прикордонній службі, Київ, 16 серпня 2016 року

У Державній прикордонній службі України обшуки у відомстві називають спрямованими на дискредитацію і «зіткнення лобами» з Національною поліцією. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій 17 серпня з приводу обшуків, які в адміністрації відомства 16 серпня проводила військова прокуратура.

«Ми впевнені, що у військовій прокуратурі більшість – це порядні офіцери, які стоять на сторожі інтересів України. У той же час окремі керівники військової прокуратури учора в черговий раз із незрозумілих мотивів спробували перевести питання кримінальної справи локального рівня на масштаби відомства і при цьому «зіткнути лобами» Держприкордонслужбу і Нацполіцію, організувавши у центрі Києва маски-шоу для російського телебачення», – йдеться у заяві.

У Держприкордонслужбі заявляють, що мають багато проблем, але «у відомстві борються з ними і готові лише посилювати тиск на злочинність на державному кордоні».

«Проте ця робота тільки тоді буде успішною, коли правоохоронні органи будуть діяти спільно і в інтересах народу України, а не чиїхось особистих. Для того, аби встановити істину в незаконній вирубці лісу на Закарпатті, потрібно працювати на Закарпатті і встановлювати причетних осіб і з інших структур і відомств які, безумовно, є», – йдеться у заяві.

Напередодні речник голови ДПСУ Олег Слободян заявив, що слідчі військової прокуратури і МВС у супроводі спецпризначенців зайшли до будівель Державної прикордонної служби і почали обшуки.

У Генпрокуратурі повідомили, що обшуки проводились у рамках розслідування кримінального провадження щодо співучасті прикордонників у незаконних вирубках лісу.

Лише за офіційними даними, щороку з України вивозять деревини на суму близько 272 мільйонів доларів. Екологи припускають, що на браконьєрському вирубуванні лісів заробляють удвічі більше.

XS
SM
MD
LG