Доступність посилання

ТОП новини

Мінкультури закликає світову спільноту не допустити порушення прав релігійних і етнічних груп Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство культури України закликає світове співтовариство не допустити подальшого порушення прав релігійних та етнічних спільнот анексованого Росією Криму.

«У зв’язку з відсутністю в України реальних інструментів вплинути на дії окупаційної влади, закликаємо світове співтовариство та громадські інститути звернути увагу на цю проблему та не допустити подальшого порушення прав релігійних та етнічних спільнот окупованого Криму», – йдеться в заяві відомства.

У Мінкультури повідомляють про звернення вірян Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату, представників корінного населення півострова – кримських татар – із заявами щодо порушення їхніх прав окупаційною владою.

«Вони заявляють про постійний тиск з боку влади, погрози вірянам, порушення їхніх прав і свобод, рейдерські захоплення релігійних, культових, культурних споруд, несанкціоновані обшуки», – зазначається у заяві.

Переслідування проукраїнських і кримськотатарських активістів стали частим явищем у Криму після його анексії Росією у 2014 році. Про це неодноразово заявляли правозахисники. Вони закликають Кремль припинити порушення прав людини. Але Москва і призначена Росією влада Криму заперечують репресії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG