Доступність посилання

ТОП новини

Британці випробували Airlander 10 – гібрид дирижабля, літака та вертольота


Дирижабль (ілюстративне фото)
Дирижабль (ілюстративне фото)

У центральній Англії 17 серпня відбулися польотні випробування гібридного літального апарату Airlander 10, який поєднує в собі риси дирижабля, літака та вертольота. Гігант довжиною 302 фути (це близько 92 метрів) рухається в повітрі за рахунок гелію.

Відео з Youtube-каналу Hybrid Air Vehicles Airlander

Нетривалий, але успішний політ літального апарату відбувся через 85 років після того, як раніше із того ж аеродрому в жовтні 1930 року в свій останній політ вирушив дирижабль. У його катастрофі у Франції загинули 48 осіб, це зрештою поклало край розвитку дирижаблів у Великій Британії.

Спершу розроблений для армії США як літак спостереження, Airlander має потенційне застосування в комерційному секторі, наприклад, для перевезення вантажів.

Розробник, компанія Hybrid Air Vehicles, стверджує, що Airlander може літати на висоті до 6 тисяч футів (тобто до 1800 із лишком метрів) і досягати швидкості 92 милі (148 кілометрів) на годину.

Однією з переваг цього літального апарату є те, що, на відміну від традиційних літаків, він може залишатися в повітрі понад два тижні, при цьому Airlander не потребує керування з боку пілота.

XS
SM
MD
LG