Доступність посилання

ТОП новини

Луценко обіцяє особисто організувати Януковичу очну ставку у справі Майдану у Києві


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє особисто організувати колишньому президенту України Віктору Януковичу очну ставку з низкою політиків у справі Майдану у Києві.

«Я підтримую, з задоволенням особисто організую йому це ( очну ставку – ред.) на території столиці України, як тільки Янукович набереться сміливості відповісти за скоєне перед українським народом він буде мати і очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок», – сказав він.

Луценко зазначив, що Янукович має «зібрати свою совість і інші ймовірно позитивні характеристики» – і буде очна ставка і суд.

«А диктувати, що робити слідству, цей «покидьок» не буде», – додав він.

Напередодні адвокати Януковича заявили про вимогу їхнього підзахисного до Генеральної прокуратури України провести одночасний допит (очну ставку) його та нинішнього президента Україна Петра Порошенка, екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та низки посадових осіб, яких прокуратура викликала для дачі показів у «справі Майдану».

Раніше у Генеральній прокуратурі України повідомили, що Порошенка, Яценюка, Турчинова, Кличка, Парубія протягом серпня викликають на допит як свідків у рамках розслідування щодо злочинів на Майдані.

У ГПУ неодноразово повідомляли, що до Росії спрямовані запити щодо перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій. Але, як зазначали в ГПУ, без участі Росії і без отримання відповіді це зробити неможливо за законом. Москва до цього часуне підтвердила, що Янукович перебуває на території Росії.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

XS
SM
MD
LG