Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Київ проти спрямування місії спостерігачів від СНД на вибори до Держдуми Росії у Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що Україна виступає категорично проти спрямування на окуповану територію Криму і в Севастополь місії спостерігачів від СНД на вибори до Держдуми Росії.

«МЗС надіслало до Виконкому СНД ноту з офіційною позицією з приводу намірів Росії поширити їх проведення на тимчасово окуповану територію АР Крим та Севастополя. В Україні вважають, що такі дії держави-окупанта демонструють нехтування нею державним суверенітетом України, нормами та принципами міжнародного права», – йдеться у заяві відомства.

Українська сторона наголошує, що результати цих виборів будуть «нікчемними і такими, що не створять жодних правових наслідків, не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством, що поставить під сумнів їхню легітимність у цілому».

Вибори в Держдуму Росії пройдуть 18 вересня. Вибори також відбудуться в Криму, який Росія анексувала в 2014 році.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG