Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко: американський ведучий Ларрі Кінг отримав із «чорної каси» ПР 225 тисяч доларів


Ларрі Кінг
Ларрі Кінг

Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявляє, що гроші з «чорної бухгалтерії» Партії регіонів отримував американський журналіст Ларрі Кінг.

«Гроші з тіньової каси Партії регіонів отримав, наприклад, Ларрі Кінг, відомий американський журналіст, який був десятиліттями ведучим програми CNN. Він отримав від тіньової каси Партії регіонів 225 тисяч доларів», – заявив Лещенко.

Головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик додала, що Кінг отримав ці кошти за те, що взяв інтерв’ю у тодішнього прем’єр-міністра Миколи Азарова.

За її даними, у «чорній бухгалтерії» також фігурує ім’я громадянки Німеччини Інни Кірш, яка завжди заперечувала те, що організований нею «Європейський центр сучасної України» працював на екс-президента України Віктора Януковича. Саме через цю організацію нібито було виплачено понад 2 мільйонів доларів американським лобістам Януковича з компаній Podesta і Mercury.

Ларрі Кінг заяву про отримання коштів від Партії регіонів наразі не коментував.

14 серпня американське видання The New York Times опублікувало матеріал, в якому зазначається, що гроші від Партії регіонів також отримував політичний консультант кандидата на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт. За даними НАБУ, на які посилаються автори матеріалу, прізвище керівника штабу Трампа 22 рази фігурує в так званій «чорній бухгалтерії» партії Януковича за п’ять років.

Сам Манафорт піддав NYT різкій критиці, заявивши, що жодних виплат він не отримував. Штаб кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа також публічно виступив на захист Манафорта.

XS
SM
MD
LG