Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: між активісти руху за легалізацію марихуани та поліцією сталися сутички


Під час акції у Самтредіа, Грузія
Під час акції у Самтредіа, Грузія

У Грузії сталися сутички поліції з учасниками акції за легалізацію марихуани. Це сталося у ніч на неділю у місті Самтредіа.

За повідомленням кореспондента Радио Свобода у Грузії, учасники акції пофарбували у білий колір поліцейські автомобілі.

Мітинг біля будівлі поліції маленького грузинського містечка Самтредіа влаштувала молодіжна організація «Білий рух», яка виступає за декриміналізацію легких наркотиків.

Активісти молодіжної організації висловлювали протест в зв’язку з трагедією, що сталася у Самтредіа кілька днів тому, коли 22-річний Демур Стуруа вчинив самогубство. У передсмертній записці він розповів, що один з поліцейських вимагав від нього стати інформатором, погрожуючи, що в іншому разі порушить кримінальну справу і заарештує хлопця за звинуваченням у зберіганні та споживанні наркотиків.

Учасники акції протесту не заперечували, що Демур Стуруа дійсно був наркозалежним, але стверджують, що надмірно сувора наркополітика Грузії дає можливість поліції шантажувати і тиснути на наркозалежних людей.

Учасники мітингу підірвали шумові гранати і димові шашки, потім пофарбували патрульні автомобілі у білий колір і приклеїли до них плакати з написом «Не вбивайте мене – я теж людина». Коли співробітники місцевого відділення МВС спробували їм перешкодити, виникли сутички.

Одного учасника акції протесту затримали, але незабаром відпустили.

МВС Грузії порушило кримінальну справу за статтею «псування чужого майна».

Грузинська влада неодноразово заявляла, що готова пом’якшити покарання за споживання легких наркотиків, наголошуючи, що про повну декриміналізацію йтися не може.

XS
SM
MD
LG