Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині представники угруповання «ДНР» погрожували спостерігачам ОБСЄ – звіт


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті повідомляє про інцидент на блокпосту у селі Лукове Донецької області, підконтрольному угрупованню «ДНР», де представники угруповання погрожували спостерігачам місії. Звіт оприлюднено на сайті ОБСЄ.

За даними СММ, напередодні по обіді на підконтрольному бойовикам блокпосту троє озброєних чоловіків зупинили патруль ОБСЄ, що складався з чотирьох членів місії та одного фельдшера на двох автомобілях.

«Один із чоловіків вороже вимагав проведення обшуку автомобілів СММ. Керівник патруля пояснив, що проводити обшук автомобілів СММ не дозволяється, проте озброєний чоловік наполягав на своєму і розпочав обшук. Водночас інший озброєний чоловік, який знаходився у бліндажі, розташованому навпроти першого автомобіля СММ, з відстані 7-8 метрів направив ручний кулемет (РПК) на чотирьох членів патруля місії, які перед цим вийшли з автомобілів», – йдеться у звіті.

За даними СММ, чоловік тримав спостерігачів під прицілом весь час, поки проводився обшук. Як повідомили у місії, особа, яка проводила обшук, поцікавилася у представників ОБСЄ, «де знаходиться «обладнання, яке використовується для шпигунства» і «відеозйомки». Спостерігачі зазначили, що чоловік, який проводив обшук, імовірно, був у стані алкогольного сп’яніння.

Після обшуку спостерігачів ОБСЄ пропустили через блокпост. Як мовиться у звіті, СММ поінформувала про цей інцидент Спільний центр із контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

У СММ зазначили, що на цьому ж блокпосту схожий інцидент стався зі спостерігачами ОБСЄ 29 липня.

В угрупованні «ДНР» ніяк не коментували це повідомлення.

XS
SM
MD
LG