Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: понад 2,4 мільярда гривень дивідендів сплатила «Укрнафта» до бюджету впродовж 2011-2014 років


Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» сплатило в державний бюджет України 2 411 929 225 гривень 28 копійок дивідендів за результатами господарської діяльності у 2011-2014 роках. Таку інформацію надало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на запит проекту Радіо Свобода #Точно.

Одним із акціонерів ПАТ «Укрнафта» є НАК «Нафтогаз України», що володіє пакетом акцій у розмірі 50 відсотків плюс одна акція його статутного капіталу. Саме з цієї частки сплачуються дивіденди до бюджету. Другим за величиною акціонером ПАТ є структури, пов’язані з бізнесменом Ігорем Коломойським.

Згідно з оприлюдненою на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України інформацією, ПАТ «Укрнафта» у 2015 році зазнало збитків у розмірі 5 440 729 000 гривень.

За даними «Нафтогазу», станом на 3 серпня 2016 року загальні збори акціонерів ПАТ «Укрнафта» за підсумками фінансово-господарської діяльності у 2015 році не проводились.

Засідання наглядової ради «Укрнафти» мало відбутися 22 червня 2016 року, однак не відбулося через відсутність кворуму.

Як повідомляло Радіо Свобода, бізнесмен Ігор Коломойський, екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрічалися на території Міністерства внутрішніх справ увечері 22 червня за годину до того, як мало розпочатися засідання наглядової ради ПАТ «Укрнафта».

XS
SM
MD
LG