Доступність посилання

ТОП новини

100-метровий прапор України урочисто пронесли Ужгородом


В Ужгороді 23 серпня пройшла урочиста хода, під час якої учасники несли 100-метровий синьо-жовтий прапор. Такий захід в обласному центрі відбувся вперше за роки незалежності, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Прапор спеціально до свята виготовили працівниці Ужгородського навчально-виробничого підприємства №2 Українського товариства глухих, використавши один кілометр ниток і два великі рулони жовтої і синьої тканини.

Очолювали колону пластуни разом з керівниками області й Ужгорода. У вишиванках ходою з ужгородцями пройшли Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА і Богдан Андріїв, мер Ужгорода.

Хода завершилась на площі Народній перед будівлею облдержадміністрації. Тут на флагштоку урочисто підняли український прапор, але вже звичайного розміру.

23 серпня Україна відзначає День державного прапора.

У 2004 році президент Леонід Кучма своїм указом заснував День державного прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. У 2009 році президент Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня.

XS
SM
MD
LG