Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Ростовському університеті студентам заборонили ходити у національному одязі


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Росії студентам Ростовського університету заборонили ходити у національному одязі і дотримуватися інших національних звичаїв і традицій поза офіційними заходами. Ректор Донського державного технічного університету Бесаріон Месхі в інтерв’ю російському агентству ТАСС сказав, що його університет – світська установа, де навчаються студенти різних національностей. Тому, вважає ректор, вони не повинні ходити у національному одязі.

Запроваджені у вузі правила, з якими студенти знайомляться під час вступу, забороняють національні танці, такі як, наприклад, лезгинка. Ректор зазначив, що вуз допускає прояв національних традицій лише на офіційних заходах. Одночасно у правилах навчального закладу, опублікованих на сайті, записано, що студенти повинні толерантно і з повагою ставитися до представників інших конфесій.

У липні співробітники охорони Московського державного інституту міжнародних відносин відмовилися впустити у будівлю студентку у хіджабі.

У вересні 2014 року студентам Другого медичного інституту у Москві наказом ректора заборонили ходити в одязі, який, на думку керівництва вузу, може «образити політичні та релігійні почуття» оточуючих.

XS
SM
MD
LG