Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали учасників «тракторного маршу»


Кубанські фермери їдуть на Москву
Кубанські фермери їдуть на Москву

У Росії поліція затримала кілька десятків учасників акції кубанських фермерів, які їхали на тракторах до Москви, щоб поскаржитися президенту Володимиру Путіну на корупцію і рейдерські захоплення землі.

Як повідомляє «Нова газета», це сталося після зустрічі фермерів з заступником представника президента у Південному федеральному окрузі Леонідом Бєляковим. Він пообіцяв фермерам домогтися, щоб прокуратура дозволила відновити марш. Однак після цього співробітники правоохоронних органів, заявивши, що учасники акції проводять несанкціонований мітинг, почали затримання.

22 серпня під Ростовом-на-Дону у селищі Дорожне фермерів і далекобійників, що приєдналися до них, заблокувала поліція. У той же день ввечері з’явилися повідомлення, що двоє учасники акції – Рустам Маламагамедов і Сергій Владимиров були затримані за те, що вели відеозйомку. Поліцейські побили їх і змусили видалити записи, зроблені на мобільний телефон. Одного з постраждалих шпиталізували.

Так званий «тракторний марш» у Росії стартував 21 серпня із станиці Казанської Краснодарського краю. До колони увійшли 17 тракторів і кілька десятків машин. Учасників акції кілька разів зупиняла дорожня поліція. Відправитися у Москву вони вирішили після того, як їм не дали зустрітися з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим під час його візиту на Кубань.

XS
SM
MD
LG