Доступність посилання

ТОП новини

CNN: російські хакери зламали електронні пошти американських журналістів


У США заявляють, що за хакерськими атаками на New York Times та інші американські ЗМІ, ймовірно, стоять російські спецслужби.

Упродовж останніх місяців хакери зламали електронну пошту журналістів газети New York Times та інших американських ЗМІ, повідомляє телекомпанія CNN з посиланням на джерела в американському уряді.

23 серпня CNN повідомив, що експерти в американській розвідці вважають, що «російські розвідслужби використовують хвилю кібератак, у тому числі, і на неурядові дослідні центри у Вашингтоні, для збору даних з різних джерел, які мають вихід в американські політичні кола».

За даними CNN, газета New York Times залучила приватних детективів, які разом з представники американських спецслужб намагаються визначити, куди хакери змогли отримати доступ, і яка інформація могла виявитися в їх розпорядженні.

Наразі у ФБР відмовилися від коментарів. Також ситуацію не прокоментували у секретній службі США, яка займається кібер-захистом.

Напередодні липневого з’їзду демократів на сайті WikiLeaks з’явилася таємна переписка Національного комітету Демократичної партії, результатом чого став скандал у партії. Потім були зламані комп’ютерні системи Комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії і виборчого штабу Клінтон.

Експерти висловили думку, що за всіма кібератаками стоїть група російських хакерів Fancy Bear («Модний ведмідь»), пов’язана з російськими спецслужбами. Москва заперечує будь-яку причетність до цього.

XS
SM
MD
LG