Доступність посилання

ТОП новини

Світові лідери вітають українців із ювілеєм Незалежності


Президент України Петро Порошенко приймає вітання глав держав із 25-ю річницею Незалежності України. Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент США Барак Обама у своєму привітанні вказав, що «цей день є особливо важливим в світлі загрози суверенітету та територіальній цілісності України, яка виникла в результаті російської агресії на сході України та спроби анексії Криму».

«Попри увесь тиск та кризи, які спіткали її, Україні вдалось зміцнити свою незалежність і утвердитись як першоплановий актор на європейській сцені та світовому рівні. З цієї нагоди, я адресую всьому українському народу побажання миру та процвітання», - йдеться у привітанні президента Франції Франсуа Олланда.

«Китай поважає державний суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, поважає обраний Вашим народом шлях розвитку відповідно до особливостей своєї країни», – зазначається у вітанні голови КНР Сі Цзіньпіна.

Верховна Рада Української РСР проголосила незалежність України 24 серпня 1991 року. На референдумі 1 грудня того ж року український народ затвердив це рішення свого представницького органу. Незалежність схвалили громадяни України у всіх регіонах, включно із анексованим нині Кримом та окупованою частиною Донбасу.

XS
SM
MD
LG