Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму українців вітають з Днем Незалежності


Активісти Українського культурного центру в анексованому Росією Криму вітають громадян України з 25-річчям Незалежності.

Зокрема, співзасновник центру Леонід Кузьмін у своєму привітанні зазначає, що «незалежність для кожного українця – це щось більше».

«День незалежності – прекрасні слова. Чуючи їх, згадуєш сторінки історії, улюблені книжки, які вдалося прочитати в дитинстві і юнацтві, героїв, готових віддати життя за незалежність улюбленої країни. Але незалежність – це не тільки можливість ухвалювати рішення без огляду на іншу країну. Це щось більше, більше для кожного українця, Україна – це наш дім! Будь з нами, будь українцем», – написав він у Facebook.

«Зі святом всіх вільних, чесних, справедливих людей, сильних духом, чесних серцем, тих, хто не зрадив присязі, людей честі і гідності! Зі святом всіх, для кого слово Україна не просто звук, а – батьківщина. Слава Україні!» – написав у соцмережах інший активіст центру Вельдар Шукурджієв.

24 серпня в Україні відзначають День Незалежності. У 25-й день народження держави по всій країні відбудуться урочисті заходи.

Після анексії Криму Росією на півострові святкування Дня незалежності України проходить напівпідпільно. За два дні до 24 серпня активіста Українського культурного центра Леоніда Кузьміна застерегли від проведення будь-яких акцій і заходів у День незалежності України. При цьому підконтрольна Росії влада Сімферополя анонсує проведення хресного ходу 24 серпня.

Український культурний центр в Криму створили після російської анексії півострова 2014 року. Це громадська організація, мета якої – зберегти мову і культуру українського народу. Політичних завдань творці центру перед собою не ставлять.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG