Доступність посилання

ТОП новини

В Італії до 38 зросла кількість загиблих через землетрус


Чоловік на місці землетрусу в Аматріче, Італія, 24 серпня 2016 року
Чоловік на місці землетрусу в Аматріче, Італія, 24 серпня 2016 року

Щонайменше 38 людей загинули у результаті землетрусу у центральній Італії. Сильний поштовх магнітудою, за різними оцінками, 6,1 чи 6,2 стався о 3:36 з епіцентром у містечках Аккумолі й Аматріче, що у столичному регіоні Лаціо.

За повідомленням Агентства цивільного захисту Італії, наразі ще багато людей вважають зниклими. Рятувальники продовжують шукати людей під завалами.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, найбільших руйнувань зазнали населені пункти Аккумолі, де проживає близько тисячі людей, та Аматріче з населенням понад 2,5 тисячі людей. Місцева влада інформує, що загиблих може бути більше, під обвалами чуються голоси потерпілих, серед яких і діти. Значні руйнування з людськими жертвами сталися і в довколишніх містечках.

Рятувальники на місці завалів в Аматріче
Рятувальники на місці завалів в Аматріче

На місце трагедії продовжують прибувати рятувальні служби і необхідна допомога потерпілим. За повідомленнями Служби цивільного захисту, доступ до зруйнованих районів ускладнюють вузькі дороги, заблоковані обвалами будинків. З лікарні містечка Аматріче евакуювали людей. Поранених відправляють до найближчих шпиталів регіону. Лікарі оголосили про збір крові для поранених.

Інформації про потерпілих українців наразі немає, повідомили Радіо Свобода у консульському відділі посольства України в Римі. Дипломати відкрили гарячу телефонну лінію, щоб мати інформацію про можливе перебування громадян України в зоні землетрусу. Для відстеження ситуації консульський відділ тримає постійний зв’язок з місцевими рятувальними службами і поліцією.

Рятувальники шукають тих, хто вижив, після землетрусу в Італії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Підземні поштовхи меншої потужності були відчутними також в областях Марке, Умбрії, Тоскані й Абруццо. У Римі відбулися два сильні поштовхи тривалістю по 20 секунд. Налякані люди вибігали на вулицю і до світанку залишалися поза домівками.

Загалом минулої ночі в центральній Італії сейсмологи зафіксували 18 підземних поштовхів різної потужності. Ця гірська місцевість Апеннін вважається зоною найвищої сейсмічності. За своєю потужністю трагедію 24 серпня сейсмологи порівнюють із землетрусом у місті Л’Аквіла 2009 року, коли загинули понад 300 людей. Втім, нині сценарій називають іншим, оскільки епіцентр зачепив не густо заселені райони. Pепортери з місця подій інформують, що масштаби руйнувань внаслідок нинішньої трагедії значно більші порівняно з тими, які були в Л’Аквілі.

XS
SM
MD
LG