Доступність посилання

ТОП новини

Київ вимагає від Росії та сепаратистів припинити залякування СММ ОБСЄ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

МЗС України вимагає від Росії і підтримуваних нею сепаратистів припинити залякування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і гарантувати їм безпечний доступ до всієї території Донецької та Луганської областей, у тому числі й до неконтрольованої Києвом ділянки українсько-російського кордону.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує провокації, які регулярно здійснюються Росією та підконтрольними їй бойовиками проти спостерігачів Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ в Україні з метою унеможливлення ефективної діяльності місії», – мовиться у заяві українського зовнішньополітичного відомства, опублікованій 24 серпня.

«Оприлюднена 23 серпня доповідь СММ вчергове підтвердила небажання Кремля та його маріонеток виконувати Мінські домовленості та сприяти деескалації ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Згідно з доповіддю, практично всі обмеження свободи пересування СММ були здійснено на території неконтрольованих урядом України окремих районів Донецької та Луганської областей», – наголосили в МЗС України.

23 серпня СММ ОБСЄ у своєму звіті повідомила про інцидент на блокпосту у селі Лукове Донецької області, підконтрольному угрупованню «ДНР», де представники угруповання погрожували спостерігачам місії.

У СММ зазначили, що на цьому ж блокпосту схожий інцидент стався зі спостерігачами ОБСЄ 29 липня.

В угрупованні «ДНР» ніяк не коментували це повідомлення.

XS
SM
MD
LG