Доступність посилання

ТОП новини

У День незалежності України в Сімферополі до пам’ятника Шевченку принесли квіти


У День незалежності України 24 серпня біля пам’ятника Тарасові Шевченку в Сімферополі з’явилися букети квітів з жовто-блакитною символікою.

При цьому як розповів Крим.Реалії кореспондент Радіо Свобода, біля пам’ятника активно патрулюють співробітники російської поліції.

24 серпня в Україні відзначають День незалежності. Цього дня по всій країні відбуваються урочисті заходи. Президент України Петро Порошенко, виступаючи на військовому параді у центрі Києва, зазначив, що в Україні пам’ятають про жителів анексованого Криму і окупованих частин Донбасу.

Після анексії Криму Росією 2014 року на півострові святкування Дня незалежності України проходить напівпідпільно. За два дні до 24 серпня активіста Українського культурного центру Леоніда Кузьміна застерегли від проведення будь-яких акцій і заходів до Дня незалежності.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG