Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: настане час, і «ми очистимо всі окуповані території»


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що сьогодні українська армія є однією з найсильніших у Європі.

Незважаючи на проблеми і економічну кризу, «ми змогли створити сильні Збройні сили, Національну гвардію, силові структури, здатні захистити країну» і зупинити просування ворога «зі сходу на захід», і настане час, і «ми очистимо всі окуповані території», заявив Турчинов в інтерв’ю українському журналові «Новое время», уривок із якого 24 серпня опублікували на сайті РНБО.

«Наш оборонпром забезпечив Збройні сили сучасною зброєю, незважаючи на аморальну блокаду поставок в Україну летального озброєння», – сказав Турчинов.

Але, каже він, «загроза залишається, і проблем у секторі безпеки і оборони ще дуже багато».

«Запорука наших перемог у протистоянні з сильним і жорстоким ворогом не тільки у сучасній зброї, у професіоналізмі і героїзмі наших військовослужбовців, але, перш за все, в єдності нашої нації. Тому гасло Майдану зараз як ніколи актуальне: «Поки ми єдині, ми – непереможні!» – зазначив Турчинов.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, тут загинули понад 9,4 тисячі людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG