Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв землетрусу в Італії сягнула 159


Рятувальники працюють на місці руйнувань внаслідок землетрусу в Італії, 24 серпня 2016 року
Рятувальники працюють на місці руйнувань внаслідок землетрусу в Італії, 24 серпня 2016 року

В Італії число виявлених жертв землетрусу, що стався вночі 24 серпня, зросло вже не менш ніж до 159, ще 368 людей, за останніми даними, травмовані.

Це ще не остаточні цифри, застеріг прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці, виступаючи ввечері 24 серпня. Чимало людей, як вважають, далі перебувають під завалами.

Ренці пообіцяв, що жодна родина, жодне місто й жодне село не будуть залишені напризволяще.

Як повідомили Радіо Свобода в Міністерстві закордонних справ України, наразі серед загиблих і поранених громадян України немає.

Землетрус магнітудою 6,2 вдарив уночі в місцевості на північний схід від столиці Рима. Найбільших руйнувань зазнали містечка Аккумолі, Аматріче і Аркуата-дель-Тронто.

Місцевість, де стався землетрус, лежить на місці, де сходяться межі італійських регіонів Лаціо, Абруццо, Марке й Умбрія. Це приблизно за 40 кілометрів від міста Аквіла, що найбільше потерпіло внаслідок іншого потужного землетрусу сім років тому. Тоді, 2009 року, землетрус магнітудою 5,9 призвів до загибелі 309 людей. Нинішній землетрус потужніший, але його епіцентр припав на менш населені території, і є сподівання, що число жертв буде меншим.

XS
SM
MD
LG