Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заарештували майно інформатора WADA


Григорій Родченков
Григорій Родченков

Басманний суд столиці Росії Москви за клопотанням слідства заарештував земельну ділянку екс-голови московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який розповів про масове застосування допінгу в російському спорті.

Як повідомили в суді, рішення було ухвалене 12 серпня.

Раніше цього року Родченков, якого в Росії звинуватили у зловживанні владою, втік до США. Там він детально розкрив систему із застосування допінгу в Росії, до якої залучені спецслужби. У травні цього року екс-голова московської антидопінгової лабораторії дав інтерв’ю західним ЗМІ, в якому, зокрема, заявив, що російські спортсмени, які посіли призові місця на Олімпіаді в Сочі, вживали допінг в рамках державної програми, яка таємно розроблялася протягом багатьох років.

У липні Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA), базуючись і на свідченнях Родченкова, опублікувало доповідь про масове застосування заборонених препаратів в російському спорті – з потурання влади. За результатами цього розслідування, всіх, крім одного, російських легкоатлетів відсторонили від Олімпіади в Ріо, у той час як інші спортсмени з Росії мали довести невживання допінгу.

7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив російську збірну в повному складі від участі в Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро, яка відбудеться у вересні.

У Кремлі розкритикували заяви Родченкова і назвали їх «наклепом перебіжчика».

XS
SM
MD
LG