Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії хоче допитати голову WADA


Володимир Маркін
Володимир Маркін

Слідчий комітет Росії (СКР) заявляє про намір допитати президента Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейга Ріді і незалежного експерта Річарда Макларена, який підготував доповідь про застосування заборонених препаратів російськими спортсменами.

Як заявив представник СКР Володимир Маркін, WADA не надало конкретних доказів застосування допінгу у російському спорті, так само як і причетності до цього спортивних чиновників Росії.

За словами Маркіна, слідство не виключає, що WADA, якому безпосередньо підпорядковувався екс-голова Московської антидопінгової лабораторії (РУСАДА) Григорій Родченков, могло дати вказівку знищити допінг-проби російських спортсменів.

У середині липня проти Родченкова порушили кримінальну справу щодо зловживання повноважень. Це сталося після того, як в одному з інтерв’ю чиновник заявив про численні порушення російськими спортсменами антидопінгових правил.

23 серпня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв назвав «цинічною» відмову Спортивного арбітражного суду щодо допуску до Ігор у Ріо-де-Жанейро російських паралімпійців і побачив у цьому бажання усунути сильного суперника.

Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні 23 серпня відхилив скаргу Росії на рішення про заборону російським спортсменам брати участь у літній Паралімпіаді, яка відбудеться у Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня.

Таким чином суд залишив у силі рішення Міжнародного паралімпійського комітету, який заборонив участь російських паралімпійців через допінговий скандал. Суд визнав, що МПК не порушував процедурних правил при ухваленні рішення, і воно відповідає обставинам.

У липні WADA опублікувало доповідь про масове застосування заборонених препаратів у російському спорті.

XS
SM
MD
LG