Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить суд арештувати поліцейських, причетних до смерті жителя Миколаївщини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Миколаївської області просить суд арештувати без права застави трьох поліцейських, причетних до смерті жителя селища Криве Озеро.

Як повідомляє прокуратура Миколаївської області, відповідне клопотання направили до Центрального районного суду Миколаєва.

За словами заступника прокурора Миколаївської області Степана Божила, на даний момент встановлено, що троє співробітників поліції, які прибули на місце інциденту мають безпосереднє відношення до смерті потерпілого і до перевищення службових повноважень.

Що стосується інших, то на даний момент не встановлено достатніх даних, щоб обґрунтовано підозрювати їх у вчиненні кримінального правопорушення, заявили в прокуратурі.

24 серпня прес-служба прокуратури Миколаївської області повідомила, що розслідуються дії поліцейських, які застосували фізичну силу і спецзасоби при затриманні чоловіка у селищі Криве Озеро, в результаті чого він загинув.

Через це біля прокуратури і райвідділу поліції зібралися близько 200 місцевих жителів.

Слідчий відділ прокуратури Миколаївської області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень поліцейськими.

Тіло потерпілого направили для проведення судово-медичної експертизи до Миколаївського обласного бюро судово-медичних експертиз, щоб встановити реальні причини смерті.

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що проведена прокуратурою Миколаївської області експертиза встановила, що померлого били і в нього стріляли з травматичної зброї.

Керівник Нацполіції України Хатія Деканоїдзе заявила, що Кривоозерське відділення Врадіївського відділу поліції буде розформоване.

XS
SM
MD
LG