Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає НАТО зберігати на порядку денному питання агресії Росії


Петро Порошенко і Єнс Столтенберґ (архівне фото)
Петро Порошенко і Єнс Столтенберґ (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко закликав НАТО зберігати на порядку денному питання російської агресії проти України. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Петро Порошенко заявив під час телефонної розмови з генсекретарем альянсу Єнсом Столтенберґом.

За повідомленням, український президент повідомив очільникові НАТО про ескалацію ситуації на Донеччині і Луганщині і про зростання кількості російських провокацій в окупованій частині Донбасу і Криму.

Єнс Столтенберґ наголосив на важливості повного виконання Мінських домовленостей, заявляють у прес-службі президента України.

«Сторони обговорили хід реалізації «Комплексного пакету допомоги НАТО для України», затвердженого на саміті альянсу у Варшаві. Президент висловив сподівання, що цей пакет допоможе модернізувати українську армію до стандартів НАТО», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі НАТО про цю розмову не повідомляють.

І Україна, і Захід звинувачують Росію у прямій воєнній агресії на частині Донбасу і підтримці місцевих збройних проросійських сепаратистів, надаючи численні докази цьому. Росія ж продовжує заперечувати будь-яку свою причетність як держави до подій у регіоні, визнаючи лише наявність там російських «добровольців».

Крім того, у світі наголошують на незаконності анексії Росією українського Криму.

Через агресивні дії Росії у Криму й на Донбасі на неї наклали низку західних санкцій, а союз НАТО вирішив посилити свою підтримку країн-членів, що межують із Росією, – трьох держав Балтії і Польщі, – розмістивши там додаткові війська. Москва пригрозила дати на цей крок «адекватну відповідь».

Союз НАТО після початку агресії Росії проти України перервав усю практичну співпрацю з Москвою, але залишив відкритою можливість для політичного діалогу через Раду НАТО – Росія.

Ця Рада зустрічалася у квітні і липні цього року після майже дворічної перерви, але ті зустрічі завершилися з глибокими розбіжностями між сторонами, зокрема в питанні дій Росії проти України.

XS
SM
MD
LG