Доступність посилання

ТОП новини

Колишні акціонери ЮКОСа подали апеляцію на рішення суду у Гаазі


Колишній співвласник ЮКОСа Михайло Ходорковський
Колишній співвласник ЮКОСа Михайло Ходорковський

Колишні акціонери ЮКОСа подали апеляцію на рішення окружного суду Гааги, повідомила офіційний представник Апеляційного суду Гааги Лінда Бун ван дер Дріфт російській агенції ТАСС.

За її словами, наразі справа перебуває в Апеляційному суді Гааги. Учасниками справи є компанії Yukos Universal Limited, Hulley Enterprises Limited і Veteran Petroleum Limited, а також Російська Федерація, каже ван дер Дріфт.

Дата слухань поки не визначена.

Постійна палата третейського суду у Гаазі у 2014 році зобов’язала Росію виплатити близько 50 мільярдів доларів компаніям, пов’язаним з колишніми акціонерами ЮКОСа. Суд вирішив, що дії Росії щодо ЮКОСа можна розцінити «як експропріацію інвестицій», що порушує положення Енергетичної хартії, яку Росія підписала, але не ратифікувала.

20 квітня цього року окружний суд Гааги скасував рішення Третейського суду, що зобов’язав Росію у 2014 році виплатити 50 мільярдів доларів колишнім акціонерам ЮКОСа. Таким чином, суд задовольнив скаргу Росії. Адвокати колишніх акціонерів ЮКОСа у той же день заявили, що рішення окружного суду Гааги оскаржуватимуть в Апеляційному суді.

XS
SM
MD
LG