Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську почався фестиваль «Свято винограду і вина»


Театралізованою ходою грецьких богів виноробства та сучасних виноградарів сьогодні в Івано-Франківську розпочався IV фестиваль «Свято винограду і вина».

В ньому беруть участь виноградарі і винороби з різних районів Прикарпаття, з Хмельницького і Закарпаття, Львівщини і Одеси, Чернівців і Київщини. Вони вважають, що Україна може в майбутньому стати виноградною країною і скласти конкуренцію Угорщині, Румунії, Італії.

Виноградарі демонструють вирощений виноград, проводять майстер-класи з виноробства і надають консультації. У програмі – дегустації і конкурси на найкрасивіше, найсмачніше, найважче гроно і гроно глядацьких симпатій, найкраще вино, вікторини і конференція для виноградарів.

За словами знаного на Прикарпатті виноградаря Богдана Стефанюка з Калуського району, якщо правильно підбирати сорти і доглядати за лозою, то і на Прикарпатті, де часті дощі, холодні ранки, примхливий клімат, можна досягти гарних результатів. Свято винограду і вина організував Клуб виноградарів Прикарпаття, який діє сьомий рік і об’єднує понад сто ентузіастів.

XS
SM
MD
LG