Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстріляли Авдіївку, пошкоджені 2 будинки – поліція


Поліція Донеччини повідомляє про обстріл сепаратистами Авдіївки, у результаті чого було зруйновано приватний будинок і пошкоджено сусідній.

За інформацією поліції, обстріл стався 28 серпня близько 15.30.

«Обидві оселі страждають від ударів терористів вже не вперше. Для одного з будинків це вже друге пряме влучення, попереднє було у червні цього року. Сусіднє домоволодіння вже вдруге бере на себе «вибухову хвилю». Сьогодні воно було прошито осколками», – повідомили в Управлінні поліції Донецької області.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу «терористичний акт».

Раніше у неділю українська сторона СЦКК (Спільного центру контролю та координації режиму припинення вогню) повідомила про обстріляли підтримуваними Росією сепаратистами житлових кварталів Красногорівки, що у Донецькій області.

Загалом, за даними штабу української воєнної операції, упродовж останньої доби сепаратисти 27 разів порушували перемир’я на Донбасі.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що внаслідок обстрілу українськими снайперами околиць Донецька там загинули 2 цивільних жінки. Також донецькі сепаратисти звинувачують Збройні сили України в обстрілах Горлівки, Зайцева і Ясинуватої.

В угрупованні «ЛНР» кажуть, що українські військові обстріляли пункт пропуску «Станиця Луганська».

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули понад 9 тисяч 400 людей, більш ніж 21 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG